Tulppu

Kun videonteon haave muuttui todeksi

Haaveet ovat siitä hieno asia, että ne joskus toteutuvat. Erityisesti, kun ne sanoo ääneen, lähtevät ne jopa salamyhkäisesti matkalle kohti toteutumista. Joskus tarvitaan toki myös sattumaa, mutta lopulta toteutuakseen tarvitaan selkeää suuntaa ja työtä haaveen toteutumisen eteen.

Minä olen Tuuli alias Tulppu ja suuri haaveeni oli lapsena videoiden tekeminen. Ensimmäisiä muistoja tästä haaveesta on automatkat mökille lapsena, sillä halusin kovasti tehdä näistä mökkimatkoista videon. Katselin auton takapenkiltä maisemaa ja pohdin kuinka hienoa olisi tallentaa tämä muiden nähtäväksi. Unohdin tämän haaveen pitkiksi ajoiksi.

 

Koiratanssin verkkokurssi sen sai aikaan

Vuonna 2016 mietin kuumeisesti minulle ja koiralleni Mörrille jotain uutta harrastusta. Olimme käyneet monilla koirakursseilla, mutta koin haasteelliseksi saada meidät kiikutettua joka viikko samaan aikaan tiettyyn paikkaan. Sitten se löytyi – koiratanssin verkkokurssi! Kiireisen ihmisen pelastus koirankoulutukseen, voin suositella!

Koiratanssin verkkokurssin ideana oli valita sopiva musiikkikappale, tehdä siihen koiratanssikoreografia ja kuvata temppujen harjoittelua videolle. Lainasin kuvausvälineet ja jotenkin siinä sitten kävi niin, että touhu meni enemmän videonteon puolelle temppujen opettelun sijaan. Verkkokurssin vetäjäkin kysyi minulta, että teenkö ammatikseni videoita. Tällöin vielä naurahdin, että no enhän minä nyt mikään ammattilainen ole. Silloin en vielä tiennyt, että matkani videontekijänä oli alkanut.

Video: Tulppu Productions syntytarina

”Tuuli, nyt sä pistät oman yrityksen pystyyn”

Keväällä 2017 pohdiskelin työurani suuntaa ja kävin työkollegani Arjan urasparrauksessa. Olin tehnyt koiratanssin verkkokurssin jälkeen jonkin verran videoita työssäni ja osaamiseni oli tätä myöten kasvanut. Urasparrauksen yhteydessä videontekemisen kiinnostukseni tuli puheeksi ja sitten Arja sen sanoi, ”Tuuli nyt sä pistät oman yrityksen pystyyn, että sullahan on taitoa tehdä videoita.” Ajatus tuntui aluksi ehkä jopa hieman huvittavalta, sillä en ollut edes osannut ajatella omaa yritystä vielä tuossa vaiheessa.

Lopulta kuitenkin ryhdyin sanoista tekoihin ja pistin oman toiminimen Tulppu Productions pystyyn. Videonteon palon lisäksi, motivaationa oli halu oppia yrittäjyyttä kokonaisuutena ja lähteä testaamaan ja haastamaan omaa oppimista.

 

Tulppu Productions – yritykseni syvin olemus

Kun yritys oli pystyssä, kesti tovin, että sain kiinni siitä, mikä on Tulppu Productionsin syvin olemus. Mitä kaikkea yritykseni tekee, minkälainen on juuri minun tyylini ja miltä yritykseni näyttää ulospäin. Lopulta sain näistä otteen ja ytimeen pääsi halu auttaa ja rohkaista ihmisiä tekemään videoita itse.

Sen lisäksi, että opetan tekemään videoita, toki myös teen videoita tilauksesta. Autan videon tavoitteen luonnissa sekä käsikirjoituksen teossa. Opetan tarvittaessa esiintymään kameran edessä, kuvaan ja teen editoinnit ja erikoisefektit. Olen mukana videotuotannossa juuri asiakkaan oman tarpeen mukaan.

Näiltä verkkosivuilta löytyy vinkkejä videontekoon niin aloittelijalle kuin jo hieman kokeneemmalle videontekijälle. Täältä pääsee lukemaan ja näkemään miten erikoisefekteillä voi saada merkittäviä parannuksia videoihin. Pohdin myös satunnaisesti kasvupolkuani videontekijänä. Mukana matkassa on aisaparini Mörri the springerspaniel, hän joka toimi koko yrityksen käynnistävänä voimana ja hän, joka toimii joka päivä muusanani.

Haluatko seurata matkaani ja saada mahtavia vinkkejä videontekoon. Tilaa Tulppu Productions uutiskirje.

Tilaa uutiskirje

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, voit laittaa minulle suoraan viestiä yhteydenottolomakkeella.

Videoterveisin,

Tulppu